Регионален експертно-консултантски и информационен център "Читалища" - Бургас

 
Регионален експертно-консултантски и информационен център "Читалища" - Бургас

 
Рейтинг: 3.00
(766)
Начало
Конкурси и фестивали
Чествания и юбилеи
Форум
Анкети
Проекти
Оперативни програми
Календар
Читалища
Галерия
Лични файлове

БЛОГ АРХИВ
«« септември 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


РЕКИЦ Връзки За контакти

Начало 12:23
« Обратно
Вземи в gLOG
МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА БОИЛ БАНОВ: ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БЪЛГAРИЯ ВЗЕ РЕШЕНИЕ ДА УВЕЛИЧИ СТАНДАРТИТЕ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЧИТАЛИЩА
Правителството на Бългaрия взе решение да увеличи с около 15 % стандартите за българските читалища. Това каза министърът на културата Боил Банов днес по време на заседанието на 34-тия конгрес на Съюза на народните читалища. На събитието в театър „Сълза и смях” официален гост бе президентът на Република България Румен Радев. Той заяви, че е чест и удоволствие да бъде сред читалищните дейци на България и да ги приветства с този светъл български празник. „От своите първи стъпки в Свищов, Шумен и Лом, до днес читалищното дело измина своя огромен път. То изигра ключова роля за формирането на нашата нация и се превърна в един от стълбовете на българския дух и на нашето национално самосъзнание. С усилията на млади и стари, които даряваха време и средства, българското читалище взе своето неотменимо място в сърцата на поколения българи”, заяви държавният глава.
От своя страна министър Банов увери присъстващите, че взетото решение за увеличение на стандартите за българските читалища далеч няма да е последният акт на подкрепа от страна на правителството към най-родолюбивите структури на българската култура. „Благодаря за всичко, което правите и вярвайте, че в мое лице имате приятел, партньор и стожер на всичко това, което правите“, подчерта министър Банов.

По думите му в развитите европейски страни много отдавна търсят модел, чрез който да пренесат изкуствата, родолюбието и културата във всички кътчета на своите страни и все още не могат да го намерят. „Ние имаме такъв модел и историята, която стои зад него, го прави уникален“, изтъкна министърът на културата.
23 Май 17, 12:23    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1541