Регионален експертно-консултантски и информационен център "Читалища" - Бургас

 
Регионален експертно-консултантски и информационен център "Читалища" - Бургас

 
Рейтинг: 3.00
(766)
Начало
Конкурси и фестивали
Чествания и юбилеи
Форум
Анкети
Проекти
Оперативни програми
Календар
Читалища
Галерия
Лични файлове

БЛОГ АРХИВ
«« септември 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


РЕКИЦ Връзки За контакти

Начало 13:38
« Обратно
Вземи в gLOG
МИНИСТЪР БОИЛ БАНОВ ПОЗДРАВИ ТВОРЦИТЕ И ДЕЙЦИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА И УЧИЛИЩАТА ПО ИЗКУСТВАТА И ПО КУЛТУРАТА В НАВЕЧЕРИЕТО НА 24 МАЙ
Министърът на културата Боил Банов поздрави творците и дейците на българската култура и училищата по изкуствата и по културата по случай 24 май.

В поздравлението на министър Банов се подчертава, че Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е един от най-светлите празници, които имаме, а българската култура винаги е показвала своето високо присъствие и е била посланик на народа ни навсякъде по света.

Ето и пълният текст на приветствието на министър Банов:

Уважаеми дейци на културата и науката,
Скъпи колеги,

Честит празник на българската просвета и култура и на славянската писменост!

На 24 май отбелязваме един от най-светлите празници, които имаме - Денят на нашите букви, на стремежа за развитие на културата и съхраняване на националната ни идентичност и традиции.
През годините българската култура винаги е показвала своето високо присъствие и е била посланик на народа ни навсякъде по света. И с право ние се гордеем с дълбоките си корени, с блестящия талант на българските творци, с потенциала на нашите учени и дейци на просветата и културата. Всичко това показва, че само народи, които поставят на висок пиедестал културата, просветата и науката, своята писменост, извисен дух и стремеж към знания, имат изключителната възможност да останат във времето.
Празникът днес е и повод да отбележим приноса на всички творци и дейци на българската култура, на учителите ни, които подготвят и градят бъдещото поколение създатели на нови културни ценности. И нека делото и примерът на Светите братя Кирил и Методий, които не един път са били опора на поколения родолюбци, да ни вдъхновяват за творчество и нови предизвикателства.
На всички от сърце желая нови творчески достижения и да запазят и пренесат през поколенията упоритостта на българския дух и волята му да създава творчество и красота.

Честит празник!

25 Май 17, 13:38    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1821